Zemin kaplama alanında deneyimli ve profesyonel bir firma olan Deka Zemin, siz değerli müşterilerimize Türkiye bölgesinde Zemin kaplama hizmeti vermektedir.
Zemin kaplama denildiğinde yılların verdiği çalışma ile lider firma olma yolunda ilerlerken,
- Yükseltilmiş Döşeme
- Yükseltilmiş Zemin
- Karo Halı
gibi konularda siz saygıdeğer müşterilerimize gereken tüm desteği sağlıyoruz.
Yükseltilmiş Döşeme
Deka Zemin kaplama firması olarak Yükseltilmiş döşeme, Karo halı kaplama, Kauçuk zemin kaplama, Süpürgelik uygulaması ve Pvc Zemin Kaplama gibi çeşitli zemin kaplama hizmetlerimiz mevcuttur. 2003 yılından bu yana deneyimli usta ve güler yüzlü personellerimizin sağlamış olduğu istihdam ile şirket portföyü ivme kazanmış ve çeşitli kurumlarca benimsenmiştir. Özel projeleriniz ve küçük çaplı iş ihtiyaçlarınız için bizlerle irtibat halinde olabilir gerekli ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz.
Yükseltilmiş Döşeme Nedir
Zemin kaplama türleri içerisinde önemli bir yeri bulunan Yükseltilmiş döşeme iç mekan zemin yükseltme ve dış mekan zemin yükseltme olarak iki bölüme ayrılmaktadır. İç mekan zemin yükseltme uygulamasında temel amaç yerden belirli bir yükseklikte ikincil bir zemin oluşturarak bina içlerinde geçmesi planlanan alt yapı tesisatlarının kurulması, zemin üstlerinde gereksiz kalabalığı önleme ve olası arıza gibi problemler karşısında gerekli lokal müdahale imkanı sağlamaktır.
İç Mekan Yükseltilmiş Döşeme Çeşitleri
Yükseltilmiş zemin çeşitleri kullanılan paneller ve alt yapı ayarlanabilir ayak sistemleri olarak iki bölümden oluşmaktadır. Yükseltilmiş döşeme panelleri;
Sunta özlü paneller
Kalsiyum Sülfat Özlü Paneller ve
Beton Özlü Paneller olarak üretilmektedir. Üretimi yapılan her üç panel türünün de ebatları 60*60 cm olarak gerçekleştirilmektedir. Yükseklikler ise genel olarak 3 cm ve 4 cm olarak üretilmektedir.
Sunta Özlü Yükseltilmiş Döşeme
Talaş sıkıştırması olarak üretilen Suntalem malzemesinin 30 mm ve 40 mm olarak 60*60 ebatlarında kenarlarına sert pvc, alt kısımlarında folyo ya da galvanize çelik üst kısımlarında ise yine folyo ve galvanize çelik ya da Pvc, Hpl(Laminat), Seramik gibi diğer zemin kaplama ürünlerinin preslenmesi sonucu elde edilmektedir. Diğer panel türlerine kıyasla daha düşük fiyat olmaları nedeniyle genellikle Ofis vb. alanlarda daha çok tercih edilmektedir.
Kalsiyum Sülfat Özlü Yükseltilmiş Döşeme
Alçı taşlarının belirli sıcaklık derecesinde işlenmesi sonucu elde edilmektedir. İç dolgu kısımları kalsiyum olarak üretilen panellerimizin kenarları sert pvc ile alt kısımları folyo ya da galvanize çelik ile üst kısımları ise yine folyo ve galvanize çelik ya da Pvc, Seramik, Hpl (Laminat) gibi diğer zemin kaplama ürünlerinin preslenmesi sonucu üretilmektedir. Özellikle elektrik kablo yoğunluğunun fazla olduğu pano odalarında tercih edilmektedir. Yangın dayanıklılık testi kapsamında Sunta Özlü Yükseltilmiş Zemin panellerine kıyasla daha dayanıklı olan bu panellerin yangın dayanıklılık süresi yaklaşık 90 dakika olarak belirlenmiştir. Beton özlü panellerden sonra yangın dayanıklılık başarısı en fazla olan panel türüdür. Beton özlü yükseltilmiş döşeme panelleri ise hafifletilmiş beton olarak üretilmektedir. Beton özlü panellerin alt kısımlarına kubbe deseni verilerek dayanıklılık oranı arttırılarak üretimi sağlanmaktadır. Beton özlü Yükseltilmiş Döşeme panellerinin alt ve kısımları galvanize çelik ile kaplanmaktadır. Yüke ve yangına karşı oldukça dayanıklılık gösteren bu paneller günümüzde sıkça kullanılmaktadır.
Yükseltilmiş Döşeme Alt Yapı Ayak Sistemleri
Yükseltilmiş döşeme uygulamalarında önemli olan diğer bir etken ise alt yapı malzemeleridir. Ayarlanabilir galvanize çelik ayaklar sayesinde yaklaşık 1 metreye kadar istenilen ölçü de yerden belirli yükseklikte zemini yükseltmek mümkündür. Genelde 15-20 cm olarak uygulanmaktadır. Galvanize çelik ayaklar genel olarak tek başlarına kullanılmaktadır. Ancak galvanize çelik ayaklar ile beraber kullanılan kuşak, payanda, demir profil gibi çeşitli aksesuarlar da mevcuttur. Kullanılan bu alt yapı aksesuarlarının farklı özellikleri bulunmaktadır. Yükseltilmiş döşeme uygulamalarında yükseklik 25 cm ve üzeri olduğu durumlar da denge sağlamak ve yük dayanıklılığını arttırmak için kuşak kullanılmaktadır. Kuşaklar u şeklinde özel profillerden üretilmektedir. Her ayağın üzerine vida yardımıyla sabitlenmektedir. Aksesuar çeşitlerinden payanda sistemi ise deprem durumlarında oluşacak sallanma risklerine karşılık panel ile ayaklar arasındaki sallanmayı önlemek amacıyla üretilen ve beton ile ayaklar arasında yapılan bağlantıdır. Diğer bir önemli aksesuar türü ise sismik ayaklar ve demir profillerdir. Alt yapıda özellikle yük dayanıklılığını arttırmak amacıyla özel olarak üretilen ve 40*40 ya da 30*30 gibi demir profillerle beraber kullanılan ayak sistemleridir. Ayarlanabilir galvanize çelik ayaklara kıyasla oldukça yüksek fiyata sahip bulunan sismik ayaklar fazla kullanılmamaktadır. Ancak özellikle pano odalarında bulunan ağır sistem makinaları vb. alanlarda mecburi talep edilmektedirler.
Zemin yükseltme sistemlerinde kullanılan aksesuarlar ve panel çeşitleri yükseltilmiş döşeme fiyatlarını farklı yönde etkilemektedir. En Ucuz Yükseltilmiş Döşeme uygulamasını folyo kaplı sunta özlü bir panel ile yaklaşık 6-8 cm ayarlanabilir galvanize çelik ayaklar oluşturmakta iken yaklaşık olarak en pahalı Yükseltilmiş Döşeme uygulamasını Seramik Kaplı Kalsiyum Özlü Paneller ile alt yapıda kullanılacak olan Sismik Ayaklar oluşturacaktır.
Deka Zemin Kaplama firması olarak kendi üretimimiz olan Yükseltilmiş Döşeme panelleri kapsamında en uygun yükseltilmiş döşeme fiyatlarını müşterilerimize sunmakta aynı zamanda satış sonrası uygulama hizmeti sunmaktayız.
İletişim
Yükseltilmiş Zemin hizmeti almak için hemen bizimle iletişime geçebilirsiniz. Deka Zemin olarak biz müşterilerimize, Yükseltilmiş Döşeme, Yükseltilmiş Zemin, Karo Halı hizmetleri sunuyoruz.
Siz de Yükseltilmiş Zemin hakkında soru sormak için ve detaylı bilgiye ulaşmak için bizlere
0533 591 35 89 info@deka-zemin.com 0533 574 63 10
iletişim alanlarından ulaşabilirsiniz.